dronelarımı yeniden toplayıp uçmak istiyorum.
Gökyüzünde yeniden uçmak için
Günümüz dünyası, yüksek teknoloji dolu mühendislik eserleri ile donatılmış durumda. Artık sadece uçakları ve roketleri değil, kendi kendine gidebilen otonom araçları, özel şirketlerin yaptığı uzay uçuşlarını, eşyaların internetini ve tüm bu sistemlerin birbiri ile uyumunu konuşur hale geldik. Elimizde kullandığımız bir akıllı telefonun tasarım aşamasından, üretim aşamasına ve sonra kullanıldığı her anda ayrı bir mühendislik dalının payı var.
Ürünler ve sistemler daha karmaşık hale geldikçe de, daha dayanımlı ve istenilen özellikle bir parçanın tasarlanması da zorlaşmaya başlıyor. Aslında mühendisler bu konuda donanımsız değiller. Böyle sistemleri çözebilmek için, yıllardır çeşitli algoritmaları kullanıp duruyorlar. Computer Aided Engineering (CAE) yani Türkçe'siyle Bilgisayara Dayalı Mühendislik, bilgisayarlarda kullanılan çeşitli yazılımlar ve simülasyon araçları ile mühendislik yapmamızı sağlayan disiplinin adı. Dünyada yaklaşık $6 Milyarlık bir pazara sahip olan bu alanın 2023 kadar $10 milyar'a kadar büyümesi ön görülüyor.
Uçakların aerodinamik hesaplarında, bir binanın üstündeki yüklerin hesaplanmasında ya da yapay bir insan kalbinin simülasyonlarında kullanılan bu programların maalesef bazı kötü yanları var:
Çalışan mühendis sayısı arttıkça, kullanım maaliyetleri ve proje uyumsuzlukları git gide büyümeye başlıyor. Sonuç olarak nihai ürünün çıkışı gecikiyor ve rekabette öne çıkma şansı kaybediliyor. Aslında tüm bunların çözecek, elde edilecek katma değerler hem Ar-Ge & Ür-Ge bütçelerini arttıracak, hem de rekabet gücünü arttıracak bir çözüm var. Simularge bu çözümü sizlere, mühendisliği bir platform olarak buluta taşıyarak çözüyor.
Simularge tüm bunlara ulaşmak için çok başarılı ve tecrübeli iki ortak ile ortaya çıktı. Şirketimizin Yönetim Kurulu başkanı olan Büryan Turan, Hacettepe Nükleer Mühendislik Bölümü'nü 3. olarak bitirdikten sonra TOBB Üniversitesinde Makina Mühendisliği alanında Yüksek Lisans yaptı. Daha sonra, yaklaşık 5 yıl boyunca, GE Aviation firmasında, yanma odası tasarımında çalıştı. Hem ısıl, hem de mekanik tasarımlarda bulunan Büryan Hanım, 2017 yılından itibaren bulut tabanlı mühendislik üzerine kafa yormaya başladı. Elde ettiği başarılar ile Simularge AŞ'yi kurarak startup dünyasına resmi olarak adım attı.
Diğer kurucu ortak Dr. Erhan Turan ise, Boğaziçi Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümünde yaptığı doktora çalışmalarını 2010 yılında tamamladı. Çoklu fizik modellerinin (Multiphysics) sayısal yöntemler ile çözülmesini sağlayan bir altyapıyı tasarladıktan sonra, İsviçre'nin ETH Zürich Üniversitesine, doktora sonrası araştırmacı olarak katıldı. Mühendislik Simülasyonlarının Süper Bilgisayarlar'la modellenmesi üzerine çalışmalarda bulunan Erhan Bey, 2013 Türkiye'ye dönerek GE Aviation'da çalışmaya başladı. Ortağı Büryan Hanım'la da burada tanışan Dr. Turan, yeni nesil uçak motorlarının tasarımı yapan takımları yönetti. Her iki ortağın da, çeşitli akademik yayınları ve patenti bulunmaktadır.
Simularge, 2017 yılında, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen, yaklaşık 10.000 başvurunun alındığı Big Bang yarışmasından finale kalarak kendine ilk 20'de yer buldu. İstanbul Sanayi Odası'ndan, Otomotiv ihracaatçıları Birliği'nden, IBM'den ve HP'den çeşitli ödüller kazandı. 2018 yılında da, TÜBİTAK BİGG programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Mayıs ayında da SAHA kümelenmesine üye olup, ülkenin bu alandaki atılımına güç vermeye başladı.
Simularge olarak biz şu ana kadar çok fazla şey yaptık ve başardıklarımızı test.simularge.com adresinde gönüllü herkese ücretsiz bir şekilde açtık. Ama yapacak daha çok şeyimiz var ve bu hayali gerçekleştirmek için sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var.
Yazılımımız ve girişimimiz hakkında aklınızdaki sorulara cevap bulabileceğiniz bir röportajımızı aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.
Saygı ve sevgilerimizle,
Simularge
ParkMentor otoparklarda var olan sinyalizasyon sistemlerinden veya kameralardan aldığı verileri yapay zeka algoritmalarıyla birleştirerek sürücülere park alanlarını gösteren bir park asistanı
Yeni nesil platformumuz ile Girişimciler için geliyoruz....
Tanıtım metninde ekran görüntülerine yer vermeniz, ekibinizi fotoğrafları ile tanıtmanız ve kendi ağzınızdan projenizi anlattığınız bir video çekip burada yayınlamanız destekleyenlerinizi artıracaktır. Unutmayın! 2-3 dakikalık videolar her zaman daha çok dikkat çeker. Başarılar dileriz.